Login

High taxes ... frequently afford a smaller revenue to the government than what might be drawn from more moderate taxes.
(Adam Smith)

De geboorte van de Microvennootschap.

 1 januari 2016. Brussel.

 

Een blik in de (nabije) toekomst.

 

Op 1 januari 2016 krijgen de kleine vennootschappen er een nòg kleiner broertje bij! De Belgische familie zal de nieuwste spruit verwelkomen in artikel 15 van het wetboek vennootschappen. Op het geboortekaartje prijkt de naam: ‘Microvennootschap’.

 

Dis bonjour au micro!

 

Dat deze uitbreiding er kon komen, stond sinds 2013 in de Europese sterren (lees: Richtlijn 2013/34/EU) geschreven. Dat ook in België dit voorstel het zou halen, konden we afleiden uit het gepubliceerde Advies van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven van 18 maart 2015. De persmededeling van de ministerraad (19 juni 2015) kwam er na de goedkeuring van enkele teksten terzake en bracht meteen een einde aan de geruchtenmolen: zou het, zou het niet? Het zou en zal! De Belgische microvennootschap wordt een feit anno 2016.

 

 

Volg TaxWorld op Twitter

TwitterVolg TaxWorld op Twitter via @TaxWorld_nl

In de kijker

Tijdschrift Regionale Fiscaliteit

Samenleven en fiscus

Succesvol starten met de venootschap

Nieuw op monKEY

monKEY_new monKEY.be is dé online databank voor tax & accountancy professionals. U vindt er snel een antwoord op al uw vragen over fiscaliteit, accountancy, audit en vennootschapsleven.

TaxWorld selecteert voor u de belangrijkste wijzigingen op monKEY.be:

Nog geen abonnement op monKEY.be ? Test gratis.

 header-small 

Complex. Warboel. Aardverschuiving. Zo wordt de personenbelasting en meer specifiek de woonfiscaliteit na de zesde staatshervorming genoemd. TaxWorld en de Kluwer-experts zorgen voor verduidelijking.

Lees verder
Favoriete tweets van TaxWorld