Login


Rubriek: verkeersbelastingZoeken

 • Waarom zou een Tesla in ’s hemelsnaam vrijgesteld moeten zijn van verkeersbelasting? - 21/08/2015

   Iedereen vindt het normaal dat vervuilende producten zwaarder belast worden. Waarom wordt er dan geen extra belasting geheven op vervuilende auto’s zoals elektrische wagens? Onlangs ontstond er in de pers ophef omdat elektrische Tesla’s in Brussel en Wallonië niet vrijgesteld zijn van verkeersbelasting. Die ophef is moeilijk te begrijpen. De vraag is juist waarom die auto’s in Vlaanderen wél vrijgesteld zijn. In Nederland verdwijnen de fiscale voordelen in elk geval vanaf volgend jaar.

 • Twaalf tips om u fiscaal vriendelijk te verplaatsen - 17/04/2013

   

  Hoe u zich ook verplaatst, met uw eigen auto, met een bedrijfswagen, met het openbaar vervoer of met de fiets, altijd komt de fiscus wel om het hoekje kijken. Er zijn nu eenmaal heel wat fiscale aspecten verbonden aan mobiliteit. Wie goed oplet kan toch heel wat besparen (verkeersbelasting, BIV, vennootschapsbelasting, personenbelasting, btw). Wij zetten alvast twaalf tips op een rij, waarmee u zich in de toekomst fiscaal vriendelijker kan verplaatsen.

 • Nieuwe fiscale maatregelen in Vlaamse begroting - 18/12/2012

    Naast de veelvuldige federale fiscale wetswijzigingen, komt nu ook de Vlaamse Regering in haar begroting met een reeks fiscale maatregelen. Het decreet van 9 november 2012, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 26 november, bevat heel wat van deze

 • Ook belasting op inverkeerstelling afgestemd op groene wagens - 18/07/2011

  Op voorstel van Vlaams minister van Leefmilieu Joke SCHAUVLIEGE en Vlaams minister van Financiën en Begroting Philippe MUYTERS keurde de Vlaamse Regering op 15 juli 2011 het voorontwerp van decreet goed dat de Belasting op de Inverkeerstelling (BIV) voor personenwagens vergroent. Bepalend voor de berekening van de BIV worden de CO2-uitstoot en de Euronorm. Deze eerste principiële goedkeuring is een belangrijke stap in een algemene vergroening van de autofiscaliteit. De BIV-hervorming gaat in vanaf 2012.

   

 • Vlaamse dienst verkeersbelastingen krijgt vorm - 02/12/2010

  Vanaf 1 januari 2011 neemt het Vlaamse Gewest de verkeersbelasting over van de federale overheid. Het gaat om de verkeersbelasting, de belasting op inverkeerstelling en het eurovignet. In een besluit van de administrateur-generaal van de Vlaamse belastingdienst worden de modellen van de legimitatiekaart en het uniform van de Vlaamse controleurs verkeersbelasting vastgesteld. Ook de uiterlijke kenmerken van de voertuigen worden bepaald.

   

Favoriete tweets van TaxWorld